Κατάληψη Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης

Στις 23/4 πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη της πρυτανείας πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο από τις 10 για αλληλεγγύη στο indymedia, τον 98fm και Ράδιο Ένταση .

Μοιράστηκε και στάλθηκε το κείμενο του indymedia μαζί με το παρακάτω:

τα γεγονότα

“Από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απρίλη, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Σίμος Σιμόπουλος, πήρε την πολιτική απόφαση της καταστολής των μέσων αντιπληροφόρησης, athens.indymedia.org και του αυτοοργανομένου ραδιόφωνου Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98FM. Ανέλαβε έτσι την πολιτική ευθύνη να επιβάλλει λογοκρισία και να καταστείλει την έκφραση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αυτών που αντιστέκονται στον σύγχρονο εκφασισμό και την κοινωνική εξαθλίωση. Αποφάσισε να δράσει αυτός (ο 2ος πρύτανης καταστολής, μετά τον Μαρκάτο πριν 18 χρόνια), αντί της κρατικής εξουσίας, και να ενδυθεί το ρόλο του φερέφωνου διευκολύνοντας έτσι τον υπουργό καταστολής Δένδια, τους μπάτσους και τους ναζιστές.”

H πρυτανεία του ΕΜΠ εδώ και δύο μέρες τελεί υπό κατάληψη από την οποία εκπέμπουν το athens.indymedia και o 98fm με τη στήριξη του κόσμου που συμμετέχει στα εγχειρήματα αυτά και αλληλέγγυους. Αποφασίσαμε να καταλάβουμε συμβολικά το κτήριο της πρυτανείας του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο ως ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ και για να δώσουμε το μήνυμα πως το Athens.indymedia.org και o 98fm είναι μέσα ενός ολόκληρου κινήματος και όχι μιας ομάδας που τα διαχειρίζεται και η προάσπισή τους δεν αφορά απλά την επανέναρξη μιας ιστοσελίδας και ενός σταθμού αλλά είναι προάσπιση της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος να αντιστέκεσαι.

Πλεόν, η αδιαφορία και η σιωπή απότελούν συνενετικά νεύματα για τον ολοκληρωτισμό που επελαύνει. Η αδιαφορία δεν είναι πλέον επιλογή εκτός κι αν θες να λάβεις στη θέση σου στο στρατόπεδο του σκοταδισμού και της ανελευθερίας.

“ή με την βαρβαρότητα του κρατικού αυταρχισμού,

των βασανιστηρίων, των ΕΚΑΜ, των απαγωγών μεσα από σπίτια, των

επιστρατεύσεων,της φτώχειας και της καταστολής των ελεύθερων φωνών.

ή απεναντί τους !

με τον κόσμο του αγώνα, προτάσσοντας της αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη

για έναν κόσμο χωρίς το βάρος των εξουσιαστικών δομών και σχέσεων.”

κάτω τα χέρια !

από το athens.indymedia

και τον 98FM

κατάληψη πρυτανείας Π.Κ

telos

IMG_0010

telos2

Leave a Reply

Your email address will not be published.