Όπλο μας η αλληλεγγύη !

OΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Είναι ξεκάθαρο πως από την σύσταση των πρώτων κοινωνιών ο διαχωρισμός σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους δημιουργούσε μια συνεχή σύγκρουση, με τους εκμεταλλευτές να χρησιμοποιούν θεσμικά και μη μέσα για να διατηρήσουν τη θέση τους και τους εκμεταλλευόμενους να αντιδρούν. Έτσι σήμερα, όλο και περισσότερα τμήματα της κοινωνίας αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους προσπαθώντας να αντισταθούν στην εντεινόμενη εξαθλίωση. Παράλληλα όμως, το σύστημα για να διατηρήσει την κυριαρχία του θωρακίζεται πίσω από μηχανισμούς που ενώ παρουσιάζονται ως οι ρυθμιστές της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας, στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μηχανισμοί καταστολής της όποιας αντίστασης.
Από τη βίαιη καταστολή διαδηλώσεων-απεργιών και τις συλλήψεις, μέχρι τις ψεύτικες μαρτυρίες στις αίθουσες των δικαστηρίων και την επινόηση ανύπαρκτων στοιχείων, η αστυνομία επιτελεί τον ρόλο του θεματοφύλακα της «νομιμότητας». Την σκυτάλη μετά παίρνουν τα δικαστήρια, τα οποία αθετώντας τον ήδη σάπιο ρόλο τους δέχονται χωρίς κανένα ενδοιασμό κάθε στοιχείο, ψεύτικο ή μη, το οποίο μπορεί να δικαιολογήσει τις αποφάσεις τους. Αποφάσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν απορρέουν καν από το αστικό δίκαιο αλλά έχουν καθαρά πολιτικά κίνητρα. Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ όντας το μέσο προπαγάνδας του συστήματος, προδικάζουν και διασύρουν, παραβιάζοντας ακόμα και το τεκμήριο αθωότητας, άτομα και ομάδες σύμφωνα με την βούληση των αφεντικών τους (π.χ οροθετικές, δημοσίευση φωτογραφιών συλληφθέντων). Ο κύκλος αυτός ολοκληρώνετε με το «σωφρονιστικό» σύστημα που έχει σαν μοναδικό σκοπό να τιμωρήσει, να απομονώσει και να κρύψει ότι προσβάλει την αστική αισθητική. Τέλος, όλος αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί με ακόμα μεγαλύτερη εκδικητικότητα απέναντι στου κοινωνικούς αγωνιστές μια και δεν έχει άλλο σκοπό από την τρομοκράτηση και καταστολή των καταπιεσμένων.
Οι λογική τους είναι ξεκάθαρη, οπότε δεν μας ξαφνιάζουν οι δεκάδες συλλήψεις-προσαγωγές κατοίκων σε Σκουριές και Κερατέα, οι εκατοντάδες συλλήψεις από εκκενώσεις καταλήψεων και κοινωνικών χώρων, η διάλυση των απεργιών μέσω της πολιτικής επιστράτευσης (απεργίες μέσων μαζικής μεταφοράς, λιμενεργατών, καθηγητών) κλπ. Όπως λοιπόν και στην υπόλοιπη ελλάδα, έτσι και στο Ηράκλειο σύντομα θα εκδικαστούν υποθέσεις που αφορούν συλλήψεις από διαδηλώσεις.
Στις 7 Γενάρη θα γίνει το δικαστήριο των συλληφθέντων της πορείας ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης ΠΙΚΠΑ το Φλεβάρη του ‘11, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πλημμεληματικές αλλά και κακουργηματικές κατηγορίες (απόπειρα ανθρωποκτονίας κλπ).Δύο μέρες αργότερα, δικάζεται σύντροφος από τον αναρχικό χώρο που συνελήφθη κατά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη.
Όσες δίκες κι αν ετοιμάζουν, δε πρόκειται ούτε να τρομοκρατηθούμε ούτε να κάνουμε πίσω. Είναι αυτονόητο πως θα σταθούμε δίπλα στους συντρόφους μας, όπως και σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας που δεν υποτάσσεται, αλλά αγωνίζεται ενάντια στον κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταστροφής.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7 ΚΑΙ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 9:00

Αυτόνομη συλλογικότητα, Directiva “από τα κάτω”

Leave a Reply

Your email address will not be published.