Return to Κείμενα

Περί νομιμότητας – Κάλεσμα σε Παγκρήτια πορεία 25/01/2013

ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

Το κράτος έκανε ξεκάθαρο ότι ήρθε η ώρα να επιτεθεί στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Όπως επιτίθεται με συνέχεια και συνέπεια, τμηματικά, αλλά στο σύνολο, του ανταγωνιστικού κινήματος.

Και η κοινωνία το δέχεται; και ξεχνάει.

Ξεχνάει τις Σκουριές Χαλκιδικής, την Κερατέα, τα μνημόνια, τις απολύσεις, τα μαχαιρώματα μεταναστών και αγωνιστών, τους ξυλοδαρμούς και βασανισμούς αντιφασιστών και τους τόνους χημικών που πνίγουν τις διαδηλώσεις.

Εκεί που όλοι μας ήμασταν.

Κατάληψη Δέλτα. Κατάληψη villa amalias. Ανοιχτός κοινωνικός χώρος XANADU. Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ. Κατάληψη Πατησίων κ’ Σκαραμαγκά. Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη. Και τόσοι αλλοι κοινωνικοί χώροι ανά τη χώρα.
Το κράτος αποφάσισε, και η κοινωνία το δέχτηκε αμάσητο, ότι την καθημερινότητά μας την υποβαθμίζουν οι «παράνομες» καταλήψεις και τα κτήρια «ανομίας».

Αποφάσισε ότι παράνομοι είναι οι αναρχικοί.

Και η κοινωνία ξέχασε τη συνύπαρξη στο δρόμο μαζί τους, την από κοινού δημιουργία κ στηριξη κοινωνικών δομών, την έμπρακτη αντίσταση στην εξαθλίωση και την ξεφτίλα.
Αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της από αυτούς. Αποφασισε να τους δει μέχρι και αρνητικα, δικαιολογώντας τη στάση του καθεστώτος και αναγνωρίζοντας σε αυτές τις πραξεις στοιχεία νομιμότητας.

Αναγνωρισε νομιμότητα σε ένα καθεστώς-κράτος που την πρόσφατη ρατσιστική δολοφονία του πακιστανου εργάτη απο χρυσαυγίτες, με περίσσιο θράσσος, τη χαρακτήρισε ως “διαπληκτισμό για θέματα οδικής προτεραιότητας”. Ξέχασε το τι είναι δίκαιο και τι άδικο , αποφασίζοντας να ασχοληθεί με το τι είναι νόμιμο κ τι παράνομο.

Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δεν είναι εικόνα από το μέλλον. Είναι οι εικόνες που όλοι έμεις βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή. Και δεν θα κάτσουμε να υποτάχθουμε στον φόβο. Όπως ήμασταν εκεί σε όλες τους κοινωνικούς αναβρασμούς θα είμαστε και τώρα, μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια που αντιστέκονται.

Για την ταξική ενότητα και αντεπίθεση.

Όλοι στην πορεία 25/01 ενάντια στη κρατική καταστολή. 18:00 Πλατεία Λιονταριών

αυτόνομη συλλογικότητα
“directiva” από τα κάτω
https://directiva.espivblogs.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published.