Αλληλεγγύη στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο Ρέθυμνο και στους διωκόμενους για την υπόθεση Δέλτα.

Αλληλεγγύη στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο Ρέθυμνο και στους διωκόμενους για την υπόθεση Δέλτα.

Τον  τελευταίο καιρό παρατηρούμε την όλο και πιο έντονη δράση των ναζί της Χρυσής Αυγής, με επιθέσεις εναντίων μεταναστών, ομοφυλoφιλων  και γενικά όποιων διαφέρουν με τα φασιστικά τους πρότυπα. Με τη σειρά τους κράτος και καθεστωτικά ΜΜΕ ασχολούνται με όλα αυτά εξισώνοντας τα λεγόμενα «άκρα», έχοντας ως απώτερο σκοπό την καταστολή κάθε ριζοσπαστικού και προοδευτικού κομματιού της κοινωνίας. Παράλληλα δεν χάνουν την ευκαιρία να προστατεύσουν ή και να συνεργαστούν με τους Χρυσαυγίτες, όποτε το απαιτεί η περίσταση.
Από το στόχαστρο κράτους και παρακράτους δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι. Τον προηγούμενο μήνα το “Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πανεπιστημίου Ρεθύμνου” δέχεται δύο φορές εμπρηστική επίθεση (6/9 και 13/9) ενώ τις επόμενες μέρες η πανεπιστημιούπολη γεμίζει με φασιστικά συνθήματα μίσους, υπογεγραμμένα από τη Χρυσή Αυγή. Στις 12/9, και υπό μορφή τηλεοπτικού σόου Χολυγουντιανής παραγωγής, η αστυνομία εισβάλλει και σφραγίζει την κατάληψη Δέλτα στη Θεσσαλονίκη. Η κατάληψη Δέλτα δημιουργήθηκε  το 2007 από κομμάτι του τότε φοιτητικού κινήματος  δίνοντας ζωή στις εγκαταλειμμένες από το κράτος εστίες των ΤΕΙ, ενώ λειτούργησε και ως στεγαστική κολεκτίβα.
Κάθε ελεύθερος κοινωνικός χώρος αποτελεί κομμάτι του ανταγωνιστικού κινήματος και συμβάλλει στην οργάνωσή του δίνοντας του τα δικά του χαρακτηριστικά. Παράγει πολιτικό λόγο και στεγάζει εκδηλώσεις πολιτιστικού και πολιτικού περιεχομένου, όπως και κοινωνικές δραστηριότητες (μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες, συλλογικές κουζίνες κλπ). Εν ολίγοις προτάσσουν στην κοινωνία την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αυτοδιεύθυνση.
Προφανώς, ο ρόλος και τα ιδανικά που πρεσβεύουν αυτοί οι χώροι, ειδικά στην περίοδο κοινωνικής εξαθλίωσης που διανύουμε, ενοχλούν το κράτος και δεν έχουν θέση στο 1ο Ελληνικό Ρα΄ι΄χ που οραματίζονται οι Χρυσαυγίτες. Απέναντι σ’ όλα τα παραπάνω, αλλά και στην φημολογούμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού στην πόλη μας, απαντάμε οτί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην υπεράσπιση κάθε τέτοιου εγχειρήματος και θα αντιμετωπίσουμε κράτος και φασίστες με ό,τι μέσο χρειαστεί.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών

Leave a Reply

Your email address will not be published.